Community Centre
Addition & Renovation

Our Community Centre project consisted of a facility conditions assessment, functional programming exercise, conceptual design, feasibility study and the development of a phased construction approach. With the goal to develop a vision for the next 25 years to breathe new life into this existing and well used facility.

We worked with the Community to assess their current thoughts for expansion, listen to their need and develop a renovation and expansion strategy that will improve the overall operations, circulation and provided added benefit to the community. The final design solution envisions a new entry node that ties the facility together, an athletics focused space in the lower level, upgraded meeting space, and a new connection from the community pub to the adjacent hockey arena.

Location:

Calgary, Alberta

Client: 

Triwood Communities

Size:

2,350 m2 / 25,300 ft2

LOLA Team: 

Erica Lowe, Rob Gairns

Consultant Team:

ENTUITIVE Consulting Engineers – Structural
ENTUITIVE Consulting Engineers – Building Envelope
Remedy Engineering – Mechanical
SMP Engineering – Electrical

Images: 

Renderings by LOLA Architecture