Mid Century Mountain
Single Family Residence

Located in the established community of Lakeview in Calgary, Alberta. The Lionel Residence is a new bungalow for a family of four designed to fit in with the surrounding community. The main project goal was to design a home where the quality of the space was more important than the quantity with an emphasis on outdoor space as well as indoor.

The final design is a 1,650 home with vaulted ceilings that is located on the site to both work with the neighbouring homes and also allow ample space in the pie-shaped backyard to house a full-size half basketball court. The aesthetic of the home takes cues from the community’s mid-century modern vide and the surrounding prairies and mountains.

Location:

Calgary, Alberta

Client: 

Confidential

Date Completed:

2017

Size:

1,650 ft2

LOLA Team: 

Erica Lowe, Daniel Vera

Consultant Team:

ENTUITIVE Consulting Engineers – Structural

Contractor:

Braemyn Homes

Images: 

Photography by Bonner Photography